
Kanoon is inviting you to a scheduled Zoom meeting
Date: Monday, February 28, 2022 Time: 7:30 PM EST(USA & Canada)
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/7032021982?pwd=R1QzdnFBQzdvdzJjY1YvQXFJcXdpUT09
Meeting ID: 703 202 1982
معرفی مختصری از فعالیتهای سیاسی و فرهنگی
بهرام رحمانی، از دوران نوجوانی با مسایل سیاسی و اجتماعی آشنا شد و بهویژه، عمیقا از خرافات مذهبی دور شد. وی در انقلاب ۱۳۵۷ مردم ایران، فعالانه شرکت داشت و برای اولین بار، فعالیت سیاسی خود را با سازمان پیکار و سپس با کومهله و پس از تشکیل حزب کمونیست ایران در سال ۱۳۶۲، فعالیت خود را با این حزب ادامه داد. در سال ۱۹۹۱، بهدنبال اختلافات درونی حزب کمونیست ایران همراه با «فراکسیون کمونیسم کارگری» از حزب کمونیست ایران جدا شد و همراه با اعضا و کادرهای جدا شده از این حزب، یکی از بنیانگذاران حزب کمونیست کارگری بود. در آوریل ۱۹۹۹، وی بههمراه تعدادی از اعضا و کادرهای دیگر، صفوف این حزب را ترک کرد.
بهرام در سال ۲۰۰۲، به حزب کمونیست ایران برگشت و در مسئولیتهایی همچون عضو کمتیه مرکزی و کمیته خارج کشور حزب، عضو هیات تحریریه نشریه دو هفته نامه جهان امروز، همکار کومهله تیوی و عضو کمیته اجرایی این حزب فعالیت کرد. سرانجام به دلایل سیاسی از این حزب جدا شد.
بهرام، بین سالهای ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ سردبیر نشریه «بامداد» بود. آخرین شماره این نشریه، تحت عنوان «چنین گوید بامداد شاعر»(ویژه نامه بامداد به یاد احمد شاملو)، به صورت کتاب در پاییز ۲۰۰۰ توسط انتشارات آرش، منتشر شد. وی، همچنین با نشریات و شبکههای اجتماعی مختلفی همکاری داشته و هنوز هم دارد. وی، در سال ۲۰۰۹، بهعنوان دبیر انجمن قلم ایران(در تبعید) انتخاب شد و همان سال در کنگره جهانی پن در اتریش شرکت کرد. بهرام، عضو اتحادیه روزنامه نگاران سوئد، کانون نویسندگان سوئد و انجمن قلم سوئد است. وی، سردبیر بانگ، نشریه ماهانه کانون نویسندگان ایران در تبعید بود که سی و شش شماره از این نشریه منتشر شده است. بهرام از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ پرزیدنت انجمن قلم ایران(در تبعید) بود و در کنگره ۲۰۱۳ پن جهانی در ایسلند، حضور داشت.
همچنین نگارش ۱۸ جلد کتاب و ترجمه درباره مسایل سیاسی و اجتماعی و صدها مقاله، بخش دیگری از تلاشهای بیوقفه فرهنگی، سیاسی و فرهنگی ایشان است. اسامی کتابهای منتشر شده بهرام رحمانی، عبارتند از: ۱ـ مجموعه اسنادی در رابطه با فعالیتهای تروریستی جمهوری اسلامی؛ ۲ـ زنان در اسارت جمهوری اسلامی؛ ۳ـ عزیز نسین، عزیز همگان؛ ۴ـ امید یک زندگی بهتر؛ ۵ـ مذهب، ناسیونالیسم و مساله زن؛ ۶ـ تاریخ شرمسار مردم کرد؛ ۷ـ افسانه جامعه مدنی؛ ۸ـ کشتن نویسندگان در دوران خانواده پهلوی و جمهوری اسلامی؛ ۹- اورهان پاموک و تابوهای دولت ترکیه، آزادی اندیشه و بیان؛ ۱۰- رهایی زن؛ ۱۱- من مرگ را سرودی کردم؛ ۱۲- جنبشهای اجتماعی ایران؛ ۱۳- ناظم حکمت شاعر کمونیست همیشه زنده!؛ ۱۴- سفاهت در قدرت دینی، جنایت در قدرت دولتی؛ ۱۵- صدای بلند جانهای آزدهی جهان از احمد کایا تا باب دیلان. ۱۶- رشد نژادپرستی در سوئد و اروپا و ایران. ۱۷- اندیشههای کارل مارکس در قرن بیست و یکم؛ ۱۸- کلاف رنگارنگ طنز – در گرامیداشت صدمین سالگر تولد عزیز نسین – مترجم: بهرام رحمانی، ۱۹- اپیدمی جهانی ویروس کرونا – و تقابل دین و دانش در ایران؛ ۲۰ – فراتر از فاجعه – گزارشات روزانه از دادگاه حمید نوری (دادیار سابق جمهوری اسلامی در استکهلم).